IXTerminalOperator

Door de voortschrijdende technologische ontwikkelingen en inzichten in intermodale logistiek dient zich een nieuwe generatie terminal operating systeem aan. IXTerminalOperator is het nieuwe tri-modale terminal operating systeem dat een optimale mix van transport planning en depot management voor de inland terminal biedt. Binnen de totale IXSuite oplossing gaat dat bovendien hand-in-hand met een moderne architectuur die wordt gekenmerkt door procesbewaking en real-time informatie uitwisseling.

 

Geïntegreerde transport planning

De planning en bewaking van inkomende en uitgaande transporten over weg, spoor en binnenvaart vormen een integraal onderdeel van de dienstverlening van de terminal. IXTerminalOperator biedt u geïntegreerde ondersteuning voor al uw transport- en uw depotprocessen. Bovendien worden ze pro-actief bewaakt door middel van event management, waardoor u direct een alert ontvangt indien er een afwijking optreedt.

 

Efficiënte gate-operatie

De gate-operatie vormt het draaipunt tussen transport en depot. Containers die per truck aan de gate komen kunnen direct worden gecheckt aan de hand van een mobiele computer. Voor spoor- en binnenvaartreizen biedt IXTerminalOperator een efficiënte ‘massa gate in’ functie. Bovendien kan de gate-operatie geautomatiseerd worden door integratie van OCR systemen, die zaken als container nummers, labels, ADR en schade automatisch kunnen herkennen.

 

Gebruiksvriendelijke 3D depot management

IXTerminalOperator biedt u een uitermate gebruiksvriendelijke depot management tool, welke uw terminal waarheidsgetrouw in 3D weergeeft en die u door middel van eenvoudige drag-&-drop bedient.

 

De workflow manager van IXTerminalOperator zorgt ervoor dat de grote verscheidenheid aan containerbewegingen optimaal wordt ondersteund. Optionele automatische locatiebepaling en actieve aansturing van het terminal equipment, zoals kranen en reach stackers, dragen zorg voor een minimalisatie van het aantal bewegingen.

 

Toegevoegde waarde

IXTerminalOperator biedt u een brede ondersteuning voor uw proces en diensten. Dit wordt gecompleteerd door functionaliteiten die nog een extra waarde toevoegen. Voorbeelden daarvan zijn het calculeren en factureren van huur en bewegingen en het voorcalculeren van onderhoud en reparaties, inclusief EDI verbindingen met de carrier en afhandeling van onderhouds- en reparatietaken.

 

Daarnaast wordt u voorzien van alle EDI industriestandaarden, zoals de elektronische container release order (COREOR), het gate rapport (CODECO) en container vooraankondiging (COPINO).

 

Multi-site en virtueel

IXTerminalOperator geeft u direct inzicht in containerstanden en –bewegingen over terminals heen. Deze multi-site functionaliteit biedt u bovendien extra voordelen, zoals integrale rapportage, centrale financiële afwikkeling en processtandaardisatie tussen terminals. Daarnaast kunt u ingehuurde terminalruimte onderbrengen in een virtueel depot welke administratief één geheel vormt met uw operatie.

 

Standaard software met constante innovatiewaarde

IXTerminalOperator is een standaard webapplicatie. Marktvraag en technologische ontwikkelingen vormen input voor nieuwe versies en releases die op regelmatige basis worden uitgebracht. Zo combineert u de stabiliteit van een standaard product met constante innovaties die ervoor zorgen dat u voorop blijft lopen.

 


Over IXOLUTION

 

Europees marktleider in transportsoftware

 

Intelligente IT-oplossingen bieden waarmee vervoerders en logistieke dienstverleners hun productiviteit kunnen verhogen en sneller kunnen groeien. Dat is het doel van IXOLUTION, Europees marktleider op het gebied van innovatieve software voor internationaal en intermodaal transport. Wij leveren en implementeren een standaard softwareproduct voor de operationele processen. Transportsoftware die zich ruimschoots heeft bewezen. Bovendien biedt IXOLUTION een hoge mate van service en betrokkenheid bij de ondersteuning en verdere ontwikkeling van uw systeem. Onze werkwijze is flexibel, persoonlijk en betrokken.

 

Op 1 januari 2013 is IXOLUTION voortgekomen uit een management buy-out waarbij de IXSuite-activiteiten van de Groeneveld Groep zijn geprivatiseerd. IXOLUTION is zodoende een jonge speler met een volwassen product. Met een toegewijd team van IT-specialisten en experts op het gebied van transport en logistiek staan wij dagelijks klaar voor een klantenbestand van zo’n 60 logistieke dienstverleners en transportbedrijven.

 

Wij werken vanuit twee vestigingen: in Nederland (Zwijndrecht) en Duitsland (Nettetal-Kaldenkirchen).

Slimme, innovatieve Solutions

 

IXOLUTION biedt een geïntegreerd softwarepakket voor nationaal en internationaal transport, intermodaal, multimodaal en synchromodaal: IXSuite. IXSuite bestaat uit het TMS IXTransportOperator en de applicaties IXTerminalOperator en IXRailOperator.

 

Als klant maakt u gebruik van één database, één infrastructuur en één applicatie. Dat heeft voordelen:

- automatische informatie-uitwisseling

- gegevens hoeven maar op één plaats te worden ingevoerd

- u heeft inzicht in de hele operatie.

 

Intelligent systeem, actueel inzicht in uw logistieke processen

Het unieke van onze transportsoftware is de combinatie van de eigenschappen mobiliteit-onafhankelijk, procesgestuurd en gebaseerd op open architectuur. Dat maakt het tot een intelligent systeem waarmee u steeds actueel inzicht heeft in uw logistieke processen. Zodoende kunt u flexibel inspelen op veranderingen op de weg, het spoor of het water, maar ook op (nieuwe) vragen en wensen van uw klanten. Met de software van IXOLUTION kunt u tegelijkertijd kosten besparen en de tevredenheid van uw klanten vergroten.

 

Helpen uw doelen te bereiken

Met IXSuite ondersteunen we vervoerders en logistieke dienstverleners om hun doelen te bereiken. De IXSuite helpt u om uw bedrijfsprocessen te optimaliseren zodat u flexibel, efficiënt en duurzaam kunt werken. Met onze innovatieve software kunt u het rendement op uw investering (ROI) verbeteren, efficiënter werken, slimmer plannen, papierloos werken en ‘lean and green’ ondernemen. De software van IXOLUTION is onafhankelijk van modaliteit inzetbaar. Daarmee is het een prima hulpmiddel als u de overstap wilt maken naar intermodaal transport, bijvoorbeeld als u meer vracht per trein en schip gaat vervoeren en minder via de weg. 

 

Bewezen effectief, solide en innovatief

De IXSuite is een bestaand, web gebaseerd softwarepakket dat zich in de praktijk heeft bewezen als een effectief hulpmiddel voor de sector transport en logistiek. De applicaties zijn ontwikkeld op basis van open platforms en kunnen gemakkelijk en volledig worden geïntegreerd in uw eigen systemen. De onderliggende technieken Oracle en Java worden wereldwijd ondersteund. U kunt rekenen op een solide product dat zich steeds vernieuwt. Regelmatig verschijnen er nieuwe versies en releases op basis van nieuwe technologische ontwikkelingen en vragen uit de markt.

Nieuws

Uit de laatste conjunctuurenquête van Transport en Logistiek Nederland (TLN) blijkt de Nederlandse transportondernemers het drukker hebben dan ooit. Onder andere door de aantrekkende economie bereikt de bedrijvigheid in de transportsector het hoogste punt in 6 jaar. Daar zit echter ook een... lees meer