In het eerste kwartaal van 2017 hebben alle transportbranches omzetgroei laten zien. De wereldeconomie, eurozone en de Nederlandse economie blijven groeien. De wereldhandel blijft naar verwachting groeien in 2017 en 2018. Dit is allemaal positief voor de transportsector.

 

Wegvervoer en opslag

De omzet is in het eerste kwartaal van 2017 in alle branches gestegen.  Zo groeide de omzet van goederenwegvervoerders met 7,8 procent jaar op jaar. 14 kwartalen op rij laat deze branche nu omzetgroei zien. Ook de omzet van opslagbedrijven (+1,6% j-o-j) en van logistieke dienstverleners (4,6% j-o-j) steeg in het eerste kwartaal.
 
 

Meer banen

De arbeidsmarkt trekt aan. Het aantal banen in de transportsector was in februari 2017 gegroeid naar 370.000 banen. Dat is een stijging van 1,9 procent in vergelijking met een jaar geleden. Het aantal banen ligt nog wel onder het langetermijngemiddelde. De verwachting is dat het aantal banen zal blijven groeien, want in het eerste kwartaal van 2017 stonden er 7.500 vacatures open. In vergelijking met 2016, toen waren dat nog 5.300 vacatures.
 

Faillissementen blijven dalen

Het eerste halfjaar van 2017 liet een flinke daling in het aantal faillissementen zien. Op jaarbasis daalde dit met 9,9 procent. In het eerste halfjaar van 2017 gingen 109 transportbedrijven failliet. Het aantal faillissementen daalt al sinds eind 2013. De meeste faillissementen zijn terug te vinden in het wegvervoer, maar ook in deze branche neem het aantal faillissementen sterk af met 13,7 procent j-o-j in het eerste halfjaar van 2017.
 

Volledig rapport downloaden

Het complete rapport kunt u vinden op de website Insights van ABN Amro.
 


Over IXOLUTION

 

Europees marktleider in transportsoftware

 

Intelligente IT-oplossingen bieden waarmee vervoerders en logistieke dienstverleners hun productiviteit kunnen verhogen en sneller kunnen groeien. Dat is het doel van IXOLUTION, Europees marktleider op het gebied van innovatieve software voor internationaal en intermodaal transport. Wij leveren en implementeren een standaard softwareproduct voor de operationele processen. Transportsoftware die zich ruimschoots heeft bewezen. Bovendien biedt IXOLUTION een hoge mate van service en betrokkenheid bij de ondersteuning en verdere ontwikkeling van uw systeem. Onze werkwijze is flexibel, persoonlijk en betrokken.

 

Op 1 januari 2013 is IXOLUTION voortgekomen uit een management buy-out waarbij de IXSuite-activiteiten van de Groeneveld Groep zijn geprivatiseerd. IXOLUTION is zodoende een jonge speler met een volwassen product. Met een toegewijd team van IT-specialisten en experts op het gebied van transport en logistiek staan wij dagelijks klaar voor een klantenbestand van zo’n 60 logistieke dienstverleners en transportbedrijven.

 

Wij werken vanuit twee vestigingen: in Nederland (Zwijndrecht) en Duitsland (Nettetal-Kaldenkirchen).

Slimme, innovatieve Solutions

 

IXOLUTION biedt een geïntegreerd softwarepakket voor nationaal en internationaal transport, intermodaal, multimodaal en synchromodaal: IXSuite. IXSuite bestaat uit het TMS IXTransportOperator en de applicaties IXTerminalOperator en IXRailOperator.

 

Als klant maakt u gebruik van één database, één infrastructuur en één applicatie. Dat heeft voordelen:

- automatische informatie-uitwisseling

- gegevens hoeven maar op één plaats te worden ingevoerd

- u heeft inzicht in de hele operatie.

 

Intelligent systeem, actueel inzicht in uw logistieke processen

Het unieke van onze transportsoftware is de combinatie van de eigenschappen mobiliteit-onafhankelijk, procesgestuurd en gebaseerd op open architectuur. Dat maakt het tot een intelligent systeem waarmee u steeds actueel inzicht heeft in uw logistieke processen. Zodoende kunt u flexibel inspelen op veranderingen op de weg, het spoor of het water, maar ook op (nieuwe) vragen en wensen van uw klanten. Met de software van IXOLUTION kunt u tegelijkertijd kosten besparen en de tevredenheid van uw klanten vergroten.

 

Helpen uw doelen te bereiken

Met IXSuite ondersteunen we vervoerders en logistieke dienstverleners om hun doelen te bereiken. De IXSuite helpt u om uw bedrijfsprocessen te optimaliseren zodat u flexibel, efficiënt en duurzaam kunt werken. Met onze innovatieve software kunt u het rendement op uw investering (ROI) verbeteren, efficiënter werken, slimmer plannen, papierloos werken en ‘lean and green’ ondernemen. De software van IXOLUTION is onafhankelijk van modaliteit inzetbaar. Daarmee is het een prima hulpmiddel als u de overstap wilt maken naar intermodaal transport, bijvoorbeeld als u meer vracht per trein en schip gaat vervoeren en minder via de weg. 

 

Bewezen effectief, solide en innovatief

De IXSuite is een bestaand, web gebaseerd softwarepakket dat zich in de praktijk heeft bewezen als een effectief hulpmiddel voor de sector transport en logistiek. De applicaties zijn ontwikkeld op basis van open platforms en kunnen gemakkelijk en volledig worden geïntegreerd in uw eigen systemen. De onderliggende technieken Oracle en Java worden wereldwijd ondersteund. U kunt rekenen op een solide product dat zich steeds vernieuwt. Regelmatig verschijnen er nieuwe versies en releases op basis van nieuwe technologische ontwikkelingen en vragen uit de markt.

Nieuws

Uit de laatste conjunctuurenquête van Transport en Logistiek Nederland (TLN) blijkt de Nederlandse transportondernemers het drukker hebben dan ooit. Onder andere door de aantrekkende economie bereikt de bedrijvigheid in de transportsector het hoogste punt in 6 jaar. Daar zit echter ook een... lees meer