Vanaf dinsdag 5 september 2017 zal Dennis Rijsdijk voor een periode van 20 weken onder begeleiding van Marcus van Arenthals zijn afstudeeropdracht bij ons komen uitvoeren.
 
Dennis is 23 jaar, 4e jaars student aan de opleiding Logistiek & Economie aan de Hogeschool Rotterdam en zal 4 dagen per week aanwezig zijn. Van dinsdag t/m vrijdag.
 
 

Wat ga je tijdens jouw stage doen?

“IXOLUTION levert het product IXBizzi. Dit product geeft veel informatie op managementniveau. De vraag is om deze lijn door te trekken naar de operationele afdeling. Voor de invulling van dit operationele dashboard, zal onderzoek worden gedaan bij de klanten van IXOLUTION. Voor de klanten dient de opzet te worden onderzocht van een operationele dasboard. Dit zal worden gedaan aan de hand van een huidige situatieanalyse met hierin de uitwerking van de huidige rol en toepasbaarheid van het KPI-dashboard, met hierin de knelpunten en wensen van de klanten, dit ter invulling van het operationele dashboard.” Aldus Dennis Rijsdijk.
 

Wat verwacht je van de stage?

Dennis Rijsdijk vervolgt, “Dit is mijn afstudeerstage. Hierin wil ik een hoop van mijn logistieke kennis kwijt kunnen, om uiteindelijk een mooi resultaat neer te zetten waarmee IXOLUTION verder kan op het gebied van hun diensten, en ik een mooi eindresultaat mag neerzetten. Zodat ik met trots kan  terugkijken op mijn gegeven adviezen ter inrichting van het operationele dashboard. “
 

Hoe ben je bij IXOLUTION terecht gekomen?

“Ik kwam bij IXOLUTION terecht door een eerdere stagiaire Cas Pluymakers. Cas gaf aan, dat IXOLUTION op zoek was naar een HBO stagiaire. Na een blik op de website en Cas zijn positieve ervaring, gedurende zijn stage, was ik overtuigd dat ik graag iets wilde bijdragen van mijn logistieke kennis in IXOLUTION.”
 

Heb je er zin in?

“Jazeker! Dit is de laatste stap naar mijn diploma. Dit zal voor mij de laatste beproeving zijn om te bewijzen dat ik na 4 jaar studie voldoende kennis heb om zelfstandig in het logistieke werkveld mijn eerste werkervaringen op te doen. Het komende half jaar zou dan ook naar mijn verwachting een leerzaam halfjaar worden, met vele nieuwe inzichten, contacten en kennis.” Aldus Dennis Rijsdijk.
 

Erg benieuwd

Hier bij IXOLUTION zijn wij erg benieuwd naar Dennis en zijn opdracht. Namens IXOLUTION wensen wij Dennis alvast een leuke, leerzame en gezellige tijd bij ons toe.
 
Welkom Dennis!


Over IXOLUTION

 

Europees marktleider in transportsoftware

 

Intelligente IT-oplossingen bieden waarmee vervoerders en logistieke dienstverleners hun productiviteit kunnen verhogen en sneller kunnen groeien. Dat is het doel van IXOLUTION, Europees marktleider op het gebied van innovatieve software voor internationaal en intermodaal transport. Wij leveren en implementeren een standaard softwareproduct voor de operationele processen. Transportsoftware die zich ruimschoots heeft bewezen. Bovendien biedt IXOLUTION een hoge mate van service en betrokkenheid bij de ondersteuning en verdere ontwikkeling van uw systeem. Onze werkwijze is flexibel, persoonlijk en betrokken.

 

Op 1 januari 2013 is IXOLUTION voortgekomen uit een management buy-out waarbij de IXSuite-activiteiten van de Groeneveld Groep zijn geprivatiseerd. IXOLUTION is zodoende een jonge speler met een volwassen product. Met een toegewijd team van IT-specialisten en experts op het gebied van transport en logistiek staan wij dagelijks klaar voor een klantenbestand van zo’n 60 logistieke dienstverleners en transportbedrijven.

 

Wij werken vanuit twee vestigingen: in Nederland (Zwijndrecht) en Duitsland (Nettetal-Kaldenkirchen).

Slimme, innovatieve Solutions

 

IXOLUTION biedt een geïntegreerd softwarepakket voor nationaal en internationaal transport, intermodaal, multimodaal en synchromodaal: IXSuite. IXSuite bestaat uit het TMS IXTransportOperator en de applicaties IXTerminalOperator en IXRailOperator.

 

Als klant maakt u gebruik van één database, één infrastructuur en één applicatie. Dat heeft voordelen:

- automatische informatie-uitwisseling

- gegevens hoeven maar op één plaats te worden ingevoerd

- u heeft inzicht in de hele operatie.

 

Intelligent systeem, actueel inzicht in uw logistieke processen

Het unieke van onze transportsoftware is de combinatie van de eigenschappen mobiliteit-onafhankelijk, procesgestuurd en gebaseerd op open architectuur. Dat maakt het tot een intelligent systeem waarmee u steeds actueel inzicht heeft in uw logistieke processen. Zodoende kunt u flexibel inspelen op veranderingen op de weg, het spoor of het water, maar ook op (nieuwe) vragen en wensen van uw klanten. Met de software van IXOLUTION kunt u tegelijkertijd kosten besparen en de tevredenheid van uw klanten vergroten.

 

Helpen uw doelen te bereiken

Met IXSuite ondersteunen we vervoerders en logistieke dienstverleners om hun doelen te bereiken. De IXSuite helpt u om uw bedrijfsprocessen te optimaliseren zodat u flexibel, efficiënt en duurzaam kunt werken. Met onze innovatieve software kunt u het rendement op uw investering (ROI) verbeteren, efficiënter werken, slimmer plannen, papierloos werken en ‘lean and green’ ondernemen. De software van IXOLUTION is onafhankelijk van modaliteit inzetbaar. Daarmee is het een prima hulpmiddel als u de overstap wilt maken naar intermodaal transport, bijvoorbeeld als u meer vracht per trein en schip gaat vervoeren en minder via de weg. 

 

Bewezen effectief, solide en innovatief

De IXSuite is een bestaand, web gebaseerd softwarepakket dat zich in de praktijk heeft bewezen als een effectief hulpmiddel voor de sector transport en logistiek. De applicaties zijn ontwikkeld op basis van open platforms en kunnen gemakkelijk en volledig worden geïntegreerd in uw eigen systemen. De onderliggende technieken Oracle en Java worden wereldwijd ondersteund. U kunt rekenen op een solide product dat zich steeds vernieuwt. Regelmatig verschijnen er nieuwe versies en releases op basis van nieuwe technologische ontwikkelingen en vragen uit de markt.

Nieuws

Uit de laatste conjunctuurenquête van Transport en Logistiek Nederland (TLN) blijkt de Nederlandse transportondernemers het drukker hebben dan ooit. Onder andere door de aantrekkende economie bereikt de bedrijvigheid in de transportsector het hoogste punt in 6 jaar. Daar zit echter ook een... lees meer