Woensdag 8 januari 2014 tekenden Herik Rail en IXOLUTION een contract voor de implementatie van IXRailOperator. 
Met de software van IXOLUTION (IXRailOperator) kan Herik Rail de vrachten tussen Amsterdam en Milaan plannen en financieel afhandelen. Vanaf  februari 2014 start Herik Rail Cargo met driewekelijks railtransport via een snelle verbinding tussen Amsterdam en Milaan. Dit unieke transport geeft verladers een belangrijke tijdwinst ten opzichte van het huidige aanbod in trein- of wegvervoer. 
In een latere fase wordt het door-to-door intermodaal transport middels de uitgebreide IXSuite geïmplementeerd.
 
Gerard van den Herik (links) en Ton Stuit bij ondertekening van het contract.
 
Gerard van den Herik, directeur/eigenaar Herik Rail: 
”Wij zijn onder de indruk over de snelheid en de werkwijze van IXOLUTION en dan met name over de oplossing die IXOLUTION kan bieden binnen ons bedrijf. Herik Rail is een bedrijf dat 12 jaar bestaat en gaat starten in Cargo. IXOLUTION is een bedrijf dat ons begrijpt en inspeelt op onze behoefte. Een ander belangrijk aspect is dat IXOLUTION ook financieel meedenkt waardoor het voor Herik Rail makkelijker wordt om de beslissing te nemen om met de professionele oplossing van IXOLUTION te kunnen werken.” 
 
Ton Stuit, directeur IXOLUTION:
“Wij zijn trots dat we Herik Rail tot onze klanten groep mogen rekenen. Samen met Herik Rail kunnen wij wederom aantonen dat onze standaard software IXSuite een prima oplossing is voor bedrijven in de (intermodale) Transport en Logistieke sector.”
 
Meer informatie over Herik Rail vindt u hier.
 


Over IXOLUTION

 

Europees marktleider in transportsoftware

 

Intelligente IT-oplossingen bieden waarmee vervoerders en logistieke dienstverleners hun productiviteit kunnen verhogen en sneller kunnen groeien. Dat is het doel van IXOLUTION, Europees marktleider op het gebied van innovatieve software voor internationaal en intermodaal transport. Wij leveren en implementeren een standaard softwareproduct voor de operationele processen. Transportsoftware die zich ruimschoots heeft bewezen. Bovendien biedt IXOLUTION een hoge mate van service en betrokkenheid bij de ondersteuning en verdere ontwikkeling van uw systeem. Onze werkwijze is flexibel, persoonlijk en betrokken.

 

Op 1 januari 2013 is IXOLUTION voortgekomen uit een management buy-out waarbij de IXSuite-activiteiten van de Groeneveld Groep zijn geprivatiseerd. IXOLUTION is zodoende een jonge speler met een volwassen product. Met een toegewijd team van IT-specialisten en experts op het gebied van transport en logistiek staan wij dagelijks klaar voor een klantenbestand van zo’n 60 logistieke dienstverleners en transportbedrijven.

 

Wij werken vanuit twee vestigingen: in Nederland (Zwijndrecht) en Duitsland (Nettetal-Kaldenkirchen).

Slimme, innovatieve Solutions

 

IXOLUTION biedt een geïntegreerd softwarepakket voor nationaal en internationaal transport, intermodaal, multimodaal en synchromodaal: IXSuite. IXSuite bestaat uit het TMS IXTransportOperator en de applicaties IXTerminalOperator en IXRailOperator.

 

Als klant maakt u gebruik van één database, één infrastructuur en één applicatie. Dat heeft voordelen:

- automatische informatie-uitwisseling

- gegevens hoeven maar op één plaats te worden ingevoerd

- u heeft inzicht in de hele operatie.

 

Intelligent systeem, actueel inzicht in uw logistieke processen

Het unieke van onze transportsoftware is de combinatie van de eigenschappen mobiliteit-onafhankelijk, procesgestuurd en gebaseerd op open architectuur. Dat maakt het tot een intelligent systeem waarmee u steeds actueel inzicht heeft in uw logistieke processen. Zodoende kunt u flexibel inspelen op veranderingen op de weg, het spoor of het water, maar ook op (nieuwe) vragen en wensen van uw klanten. Met de software van IXOLUTION kunt u tegelijkertijd kosten besparen en de tevredenheid van uw klanten vergroten.

 

Helpen uw doelen te bereiken

Met IXSuite ondersteunen we vervoerders en logistieke dienstverleners om hun doelen te bereiken. De IXSuite helpt u om uw bedrijfsprocessen te optimaliseren zodat u flexibel, efficiënt en duurzaam kunt werken. Met onze innovatieve software kunt u het rendement op uw investering (ROI) verbeteren, efficiënter werken, slimmer plannen, papierloos werken en ‘lean and green’ ondernemen. De software van IXOLUTION is onafhankelijk van modaliteit inzetbaar. Daarmee is het een prima hulpmiddel als u de overstap wilt maken naar intermodaal transport, bijvoorbeeld als u meer vracht per trein en schip gaat vervoeren en minder via de weg. 

 

Bewezen effectief, solide en innovatief

De IXSuite is een bestaand, web gebaseerd softwarepakket dat zich in de praktijk heeft bewezen als een effectief hulpmiddel voor de sector transport en logistiek. De applicaties zijn ontwikkeld op basis van open platforms en kunnen gemakkelijk en volledig worden geïntegreerd in uw eigen systemen. De onderliggende technieken Oracle en Java worden wereldwijd ondersteund. U kunt rekenen op een solide product dat zich steeds vernieuwt. Regelmatig verschijnen er nieuwe versies en releases op basis van nieuwe technologische ontwikkelingen en vragen uit de markt.

Nieuws

Uit de laatste conjunctuurenquête van Transport en Logistiek Nederland (TLN) blijkt de Nederlandse transportondernemers het drukker hebben dan ooit. Onder andere door de aantrekkende economie bereikt de bedrijvigheid in de transportsector het hoogste punt in 6 jaar. Daar zit echter ook een... lees meer