Ixolution, leverancier van logistieke software, lanceert IXSuite CRM. Dit is een Customer Relation Management-module die specifiek is ontwikkeld voor logistiek dienstverleners. De CRM-module ondersteunt logistiek dienstverleners bij het maken van offertes, het doorgeven van prijzen en het volgen van klanten en klantafspraken. “Een standaard CRM mist de specifieke eigenschappen waar de logistieke sector om vraagt. Met IXSuite CRM geven we een passend antwoord op vragen uit de markt. De oplossing dekt de hele voortgang van lead-generatie tot aan de factuur”, aldus Ton Stuit, directeur bij Ixolution.

IXSuite CRM-module is naadloos geïntegreerd met het IXTransportOperator Transport Management Systeem van Ixolution. “De eerste versie is nu gelanceerd, in 2016 volgen nog aanvullende functionaliteiten, zoals bijvoorbeeld integratie met actuele executie KPI’s. We leveren de module gratis aan onze TMS-klanten”, aldus Stuit. Door middel van een Outlook-integratie zijn verkopers rechtstreeks verbonden met de CRM-module.

Uitgebreide en flexibele variabelen voor de logistieke markt
De specifiek op de logistieke markt toegesneden CRM-module biedt LDV’ers een groot aantal, uitgebreide en flexibele variabelen. Er is in de markt een grote behoefte aan een dergelijke oplossing, merkt de leverancier. Het Customer Relation Management-systeem is ook ontwikkeld op uitdrukkelijk verzoek van en in samenwerking met een klant. Ixolution richt zich met het CRM op logistieke bedrijven die multimodale services aanbieden, nationale en internationale (bulk)transporten organiseren en passen in de categorie middelgrote tot grote bedrijven.

Naadloze uitwisseling van data met TMS
De basisfunctionaliteiten van een standaard CRM zijn vergelijkbaar met die in de module van Ixolution. Deze module biedt aanvullende mogelijkheden omdat hij enerzijds is aangevuld met dedicated logistieke aspecten en anderzijds omdat de module naadloos is ingepast in het TMS. Zowel het CRM als het TMS maakt gebruik van dezelfde achterliggende database, wat de uitwisseling tussen klant- en vervoersspecifieke zaken tussen beide systemen mogelijk maakt. Het aanmaken van een lead, een prospect of een klant is stap één, vervolgens is elke stap in het proces te volgen. Hetzelfde geldt voor het aanmaken van offertes. Deze zijn te voorzien van klantspecifieke zaken en die zijn vervolgens ook op te volgen. Overschrijdingen van gemaakte afspraken zijn eenvoudiger te controleren. Alle klantspecifieke aspecten van een offerte, zoals prijzen en gewichten zijn instelbaar.
 

Inzicht in afspraken en de haalbaarheid ervan
Gebruikers van IXSuite CRM hebben niet alleen inzicht in de afspraken met hun klanten en de haalbaarheid ervan, maar kunnen alle denkbare aspecten ook indelen naar rol en door middel van kleuren prioriteiten aangeven. Rollen zijn er in de vorm van leads, prospects en klanten. Aan de ‘prospect’-rol zijn verwachtingen te koppelen, die vervolgens zijn te managen. Hiermee kunnen gebruikers de sales pijplijn in kaart brengen.

‘Maken van een match tussen gemaakte afspraken en gerealiseerde resultaten’
Om aan te geven wat het CRM aanvult ten opzichte van een TMS, geeft Stuit het volgende voorbeeld: “In een TMS zijn allerlei details op te vragen over een transport, maar er is niet altijd een match te maken met de doelstellingen en afspraken zoals die zijn vastgelegd in een offerte. Dat inzicht geven we onze klanten nu met deze module. De oplossing dekt de hele voortgang van lead-generatie tot aan de factuur.”

Voor meer informatie, neem contact op met:

Ixolution B.V.

Stationsplein 1

3331 LL Zwijndrecht

Tel: 078 3031500

Contactpersoon: Harold Verberkmoes

 

 

Zie ook:

 

http://www.logistiek.nl/logistieke-dienstverlening/nieuws/2015/12/ixolution-komt-met-logistiek-crm-101141063

 Over IXOLUTION

 

Europees marktleider in transportsoftware

 

Intelligente IT-oplossingen bieden waarmee vervoerders en logistieke dienstverleners hun productiviteit kunnen verhogen en sneller kunnen groeien. Dat is het doel van IXOLUTION, Europees marktleider op het gebied van innovatieve software voor internationaal en intermodaal transport. Wij leveren en implementeren een standaard softwareproduct voor de operationele processen. Transportsoftware die zich ruimschoots heeft bewezen. Bovendien biedt IXOLUTION een hoge mate van service en betrokkenheid bij de ondersteuning en verdere ontwikkeling van uw systeem. Onze werkwijze is flexibel, persoonlijk en betrokken.

 

Op 1 januari 2013 is IXOLUTION voortgekomen uit een management buy-out waarbij de IXSuite-activiteiten van de Groeneveld Groep zijn geprivatiseerd. IXOLUTION is zodoende een jonge speler met een volwassen product. Met een toegewijd team van IT-specialisten en experts op het gebied van transport en logistiek staan wij dagelijks klaar voor een klantenbestand van zo’n 60 logistieke dienstverleners en transportbedrijven.

 

Wij werken vanuit twee vestigingen: in Nederland (Zwijndrecht) en Duitsland (Nettetal-Kaldenkirchen).

Slimme, innovatieve Solutions

 

IXOLUTION biedt een geïntegreerd softwarepakket voor nationaal en internationaal transport, intermodaal, multimodaal en synchromodaal: IXSuite. IXSuite bestaat uit het TMS IXTransportOperator en de applicaties IXTerminalOperator en IXRailOperator.

 

Als klant maakt u gebruik van één database, één infrastructuur en één applicatie. Dat heeft voordelen:

- automatische informatie-uitwisseling

- gegevens hoeven maar op één plaats te worden ingevoerd

- u heeft inzicht in de hele operatie.

 

Intelligent systeem, actueel inzicht in uw logistieke processen

Het unieke van onze transportsoftware is de combinatie van de eigenschappen mobiliteit-onafhankelijk, procesgestuurd en gebaseerd op open architectuur. Dat maakt het tot een intelligent systeem waarmee u steeds actueel inzicht heeft in uw logistieke processen. Zodoende kunt u flexibel inspelen op veranderingen op de weg, het spoor of het water, maar ook op (nieuwe) vragen en wensen van uw klanten. Met de software van IXOLUTION kunt u tegelijkertijd kosten besparen en de tevredenheid van uw klanten vergroten.

 

Helpen uw doelen te bereiken

Met IXSuite ondersteunen we vervoerders en logistieke dienstverleners om hun doelen te bereiken. De IXSuite helpt u om uw bedrijfsprocessen te optimaliseren zodat u flexibel, efficiënt en duurzaam kunt werken. Met onze innovatieve software kunt u het rendement op uw investering (ROI) verbeteren, efficiënter werken, slimmer plannen, papierloos werken en ‘lean and green’ ondernemen. De software van IXOLUTION is onafhankelijk van modaliteit inzetbaar. Daarmee is het een prima hulpmiddel als u de overstap wilt maken naar intermodaal transport, bijvoorbeeld als u meer vracht per trein en schip gaat vervoeren en minder via de weg. 

 

Bewezen effectief, solide en innovatief

De IXSuite is een bestaand, web gebaseerd softwarepakket dat zich in de praktijk heeft bewezen als een effectief hulpmiddel voor de sector transport en logistiek. De applicaties zijn ontwikkeld op basis van open platforms en kunnen gemakkelijk en volledig worden geïntegreerd in uw eigen systemen. De onderliggende technieken Oracle en Java worden wereldwijd ondersteund. U kunt rekenen op een solide product dat zich steeds vernieuwt. Regelmatig verschijnen er nieuwe versies en releases op basis van nieuwe technologische ontwikkelingen en vragen uit de markt.

Nieuws

Uit de laatste conjunctuurenquête van Transport en Logistiek Nederland (TLN) blijkt de Nederlandse transportondernemers het drukker hebben dan ooit. Onder andere door de aantrekkende economie bereikt de bedrijvigheid in de transportsector het hoogste punt in 6 jaar. Daar zit echter ook een... lees meer