Maasvlakte Plaza is woensdag geopend en verwelkomt vanaf 4 mei haar eerste trucks. “Het nieuwe concept moet de nieuwe standaard worden voor beveiligd parkeren van vrachtwagens en een verbetering betekenen van zowel de bereikbaarheid van de haven als de logistieke efficiency”, aldus Ronald Paul, COO Havenbedrijf Rotterdam die Maasvlakte Plaza opende.

 

Maasvlakte Plaza is een van de grootste beveiligde parkeerplaatsen voor vrachtwagens in Europa. Door de opening verdubbelt het aantal van beveiligde parkeerplaatsen in de haven naar 750.

 

 

 

De aanleg van Maasvlakte Plaza past in het beleid van het Havenbedrijf om de beveiliging van geparkeerde vrachtwagens te verbeteren en de overlast ervan te verminderen. Het Havenbedrijf ziet in Maasvlakte Plaza tevens een mogelijkheid om de innovatie van het logistieke proces een impuls te geven. “Door de centrale ligging, vlakbij de grote containerterminals, kan Maasvlakte Plaza in de toekomst gebruikt worden in de doorontwikkeling van het principe van de ‘Virtual Gate’, waarbij allerlei inspecties en douane- en administratieve handelingen optimaal op elkaar kunnen worden afgestemd. Dat kan door de uniformiteit in het logistieke proces te verbeteren”, aldus Ronald Paul. Op Maasvlakte Plaza is een balie van Secure Logistics, exploitant van de cargo card. Chauffeurs hebben die kaart nodig om toegelaten te worden op de containerterminals op de Maasvlakte.

 

Maasvlakte Plaza wordt een bewaakte truckparking met 359 parkeerplaatsen, waarvan ruim 80 plaatsen geschikt worden gemaakt voor vrachtwagens met gevaarlijke stoffen (ADR). Ook komen er voorzieningen voor trailers, ECO-combi’s (extra lange vrachtwagens), koelcontainers en bijzondere transporten.
 
Naast de truckparking herbergt het park een breed scala van voorzieningen. In het centraal gelegen gebouw komt een vestiging van restaurant Routiers (ook volgens een nieuw concept), de informatiebalie van Secure Logistics en sanitaire voorzieningen, zoals douches, toiletten en wasgelegenheden.
 
Ook komt er naast het parkeerterrein een vestiging van de Kramer Group. Daar kunnen o.a. kleine reparaties aan containers worden uitgevoerd en is er een voorziening voor het wegen van containers. In september gaat een tankstation van Shell open.
 
De Rotterdamse haven heeft sinds 2012 de beschikking over vier truckparkings. Truckparking Waalhaven heeft een capaciteit van 124 parkeerplaatsen. Pal daarnaast is in november een nieuw truckparking voor 102 vrachtwagens aan de Antonie Bodaanweg 99 geopend. Truckparking de Punt in de Botlek en Truckparking Distripark Botlek hebben allebei een capaciteit van 85 parkeerplaatsen. Vorige jaar werd er nog een vierde truckparking geopend naast Truckparking Waalhaven. Door de opening van Maasvlakte Plaza groeit het aantal beveiligde parkeerplaatsen in de haven tot 750. De truckparkings voorzien duidelijk in een behoefte want de gemiddelde bezettingsgraad per nacht ligt momenteel boven de 80 procent. Sinds de opening van deze beveiligde parkeerplaatsen is de veiligheid van geparkeerde vrachtwagens aanzienlijk verbeterd en de hinder afgenomen.
 
Onderdeel van het project is de herinrichting en uitbreiding van de bestaande Vogelvallei. Die is vorig jaar opgeleverd. Daarmee is een groot aaneengesloten natuurgebied van 21 hectare ontstaan. Onlangs maakte Bureau Stadsnatuur bekend dat het goed gaat met het vogelbestand.
 
Bron: ttm.nl


Over IXOLUTION

 

Europees marktleider in transportsoftware

 

Intelligente IT-oplossingen bieden waarmee vervoerders en logistieke dienstverleners hun productiviteit kunnen verhogen en sneller kunnen groeien. Dat is het doel van IXOLUTION, Europees marktleider op het gebied van innovatieve software voor internationaal en intermodaal transport. Wij leveren en implementeren een standaard softwareproduct voor de operationele processen. Transportsoftware die zich ruimschoots heeft bewezen. Bovendien biedt IXOLUTION een hoge mate van service en betrokkenheid bij de ondersteuning en verdere ontwikkeling van uw systeem. Onze werkwijze is flexibel, persoonlijk en betrokken.

 

Op 1 januari 2013 is IXOLUTION voortgekomen uit een management buy-out waarbij de IXSuite-activiteiten van de Groeneveld Groep zijn geprivatiseerd. IXOLUTION is zodoende een jonge speler met een volwassen product. Met een toegewijd team van IT-specialisten en experts op het gebied van transport en logistiek staan wij dagelijks klaar voor een klantenbestand van zo’n 60 logistieke dienstverleners en transportbedrijven.

 

Wij werken vanuit twee vestigingen: in Nederland (Zwijndrecht) en Duitsland (Nettetal-Kaldenkirchen).

Slimme, innovatieve Solutions

 

IXOLUTION biedt een geïntegreerd softwarepakket voor nationaal en internationaal transport, intermodaal, multimodaal en synchromodaal: IXSuite. IXSuite bestaat uit het TMS IXTransportOperator en de applicaties IXTerminalOperator en IXRailOperator.

 

Als klant maakt u gebruik van één database, één infrastructuur en één applicatie. Dat heeft voordelen:

- automatische informatie-uitwisseling

- gegevens hoeven maar op één plaats te worden ingevoerd

- u heeft inzicht in de hele operatie.

 

Intelligent systeem, actueel inzicht in uw logistieke processen

Het unieke van onze transportsoftware is de combinatie van de eigenschappen mobiliteit-onafhankelijk, procesgestuurd en gebaseerd op open architectuur. Dat maakt het tot een intelligent systeem waarmee u steeds actueel inzicht heeft in uw logistieke processen. Zodoende kunt u flexibel inspelen op veranderingen op de weg, het spoor of het water, maar ook op (nieuwe) vragen en wensen van uw klanten. Met de software van IXOLUTION kunt u tegelijkertijd kosten besparen en de tevredenheid van uw klanten vergroten.

 

Helpen uw doelen te bereiken

Met IXSuite ondersteunen we vervoerders en logistieke dienstverleners om hun doelen te bereiken. De IXSuite helpt u om uw bedrijfsprocessen te optimaliseren zodat u flexibel, efficiënt en duurzaam kunt werken. Met onze innovatieve software kunt u het rendement op uw investering (ROI) verbeteren, efficiënter werken, slimmer plannen, papierloos werken en ‘lean and green’ ondernemen. De software van IXOLUTION is onafhankelijk van modaliteit inzetbaar. Daarmee is het een prima hulpmiddel als u de overstap wilt maken naar intermodaal transport, bijvoorbeeld als u meer vracht per trein en schip gaat vervoeren en minder via de weg. 

 

Bewezen effectief, solide en innovatief

De IXSuite is een bestaand, web gebaseerd softwarepakket dat zich in de praktijk heeft bewezen als een effectief hulpmiddel voor de sector transport en logistiek. De applicaties zijn ontwikkeld op basis van open platforms en kunnen gemakkelijk en volledig worden geïntegreerd in uw eigen systemen. De onderliggende technieken Oracle en Java worden wereldwijd ondersteund. U kunt rekenen op een solide product dat zich steeds vernieuwt. Regelmatig verschijnen er nieuwe versies en releases op basis van nieuwe technologische ontwikkelingen en vragen uit de markt.

Nieuws

Uit de laatste conjunctuurenquête van Transport en Logistiek Nederland (TLN) blijkt de Nederlandse transportondernemers het drukker hebben dan ooit. Onder andere door de aantrekkende economie bereikt de bedrijvigheid in de transportsector het hoogste punt in 6 jaar. Daar zit echter ook een... lees meer