Op de beurs ICT & Logistiek te Utrecht, is het contract getekend tussen Schiphol Express en IXOLUTION voor de implementatie van het transport management systeem IXSuite. De software van IXOLUTION biedt Schiphol Express het perspectief om ook in de toekomst haar dagelijkse transporten nog beter te coördineren. Met het nieuwe operationele systeem kan Schiphol Express haar eigen equipment en vaste groep subcontractors zo optimaal mogelijk plannen en hiermee een oplossing creëren voor ieder transportvraagstuk van de klant.

 

 

Peter en Anthon Elmers, directie Schiphol Express:
“Schiphol Express heeft gekozen voor IXOLUTION omdat de applicatie die gebruikt werd geen toekomst perspectief meer bood. IXSuite sluit erg goed aan op de werkzaamheden van Schiphol Express, met name de samenwerking met het internationale netwerk van NetExpress Europe. Het vertrouwen van Schiphol Express in IXOLUTION en andersom is duidelijk merkbaar en vormt de basis voor een langdurige en sterke samenwerking.
Schiphol Express wil de huidige positie in de markt stabiliseren om vervolgens verder uit te bouwen in de komende jaren. IXSuite biedt ideale mogelijkheden om met de organisatie mee te groeien, zonder dat hiervoor enorme extra investeringen noodzakelijk zijn.”


Ton Stuit, directeur IXOLUTION:
“Schiphol Express is een aanwinst voor onze klantengroep. Samen met Schiphol Express kunnen wij nog beter aantonen dat onze standaardapplicatie IXSuite een prima oplossing is voor bedrijven in de (intermodale) Transport en Logistieke sector. De aanvullende kennis en ervaring van Schiphol Express zorgen ervoor dat wij ons product nog verder kunnen uitbouwen op het gebied van netwerk distributie. Samen met Schiphol Express en de reeds aanwezige distributiebedrijven kunnen wij ons product verder completeren.”Over IXOLUTION

 

Europees marktleider in transportsoftware

 

Intelligente IT-oplossingen bieden waarmee vervoerders en logistieke dienstverleners hun productiviteit kunnen verhogen en sneller kunnen groeien. Dat is het doel van IXOLUTION, Europees marktleider op het gebied van innovatieve software voor internationaal en intermodaal transport. Wij leveren en implementeren een standaard softwareproduct voor de operationele processen. Transportsoftware die zich ruimschoots heeft bewezen. Bovendien biedt IXOLUTION een hoge mate van service en betrokkenheid bij de ondersteuning en verdere ontwikkeling van uw systeem. Onze werkwijze is flexibel, persoonlijk en betrokken.

 

Op 1 januari 2013 is IXOLUTION voortgekomen uit een management buy-out waarbij de IXSuite-activiteiten van de Groeneveld Groep zijn geprivatiseerd. IXOLUTION is zodoende een jonge speler met een volwassen product. Met een toegewijd team van IT-specialisten en experts op het gebied van transport en logistiek staan wij dagelijks klaar voor een klantenbestand van zo’n 60 logistieke dienstverleners en transportbedrijven.

 

Wij werken vanuit twee vestigingen: in Nederland (Zwijndrecht) en Duitsland (Nettetal-Kaldenkirchen).

Slimme, innovatieve Solutions

 

IXOLUTION biedt een geïntegreerd softwarepakket voor nationaal en internationaal transport, intermodaal, multimodaal en synchromodaal: IXSuite. IXSuite bestaat uit het TMS IXTransportOperator en de applicaties IXTerminalOperator en IXRailOperator.

 

Als klant maakt u gebruik van één database, één infrastructuur en één applicatie. Dat heeft voordelen:

- automatische informatie-uitwisseling

- gegevens hoeven maar op één plaats te worden ingevoerd

- u heeft inzicht in de hele operatie.

 

Intelligent systeem, actueel inzicht in uw logistieke processen

Het unieke van onze transportsoftware is de combinatie van de eigenschappen mobiliteit-onafhankelijk, procesgestuurd en gebaseerd op open architectuur. Dat maakt het tot een intelligent systeem waarmee u steeds actueel inzicht heeft in uw logistieke processen. Zodoende kunt u flexibel inspelen op veranderingen op de weg, het spoor of het water, maar ook op (nieuwe) vragen en wensen van uw klanten. Met de software van IXOLUTION kunt u tegelijkertijd kosten besparen en de tevredenheid van uw klanten vergroten.

 

Helpen uw doelen te bereiken

Met IXSuite ondersteunen we vervoerders en logistieke dienstverleners om hun doelen te bereiken. De IXSuite helpt u om uw bedrijfsprocessen te optimaliseren zodat u flexibel, efficiënt en duurzaam kunt werken. Met onze innovatieve software kunt u het rendement op uw investering (ROI) verbeteren, efficiënter werken, slimmer plannen, papierloos werken en ‘lean and green’ ondernemen. De software van IXOLUTION is onafhankelijk van modaliteit inzetbaar. Daarmee is het een prima hulpmiddel als u de overstap wilt maken naar intermodaal transport, bijvoorbeeld als u meer vracht per trein en schip gaat vervoeren en minder via de weg. 

 

Bewezen effectief, solide en innovatief

De IXSuite is een bestaand, web gebaseerd softwarepakket dat zich in de praktijk heeft bewezen als een effectief hulpmiddel voor de sector transport en logistiek. De applicaties zijn ontwikkeld op basis van open platforms en kunnen gemakkelijk en volledig worden geïntegreerd in uw eigen systemen. De onderliggende technieken Oracle en Java worden wereldwijd ondersteund. U kunt rekenen op een solide product dat zich steeds vernieuwt. Regelmatig verschijnen er nieuwe versies en releases op basis van nieuwe technologische ontwikkelingen en vragen uit de markt.

Nieuws

Uit de laatste conjunctuurenquête van Transport en Logistiek Nederland (TLN) blijkt de Nederlandse transportondernemers het drukker hebben dan ooit. Onder andere door de aantrekkende economie bereikt de bedrijvigheid in de transportsector het hoogste punt in 6 jaar. Daar zit echter ook een... lees meer