Het Duitse Kuehne + Nagel is de terugkerende nieuwkomer in de top-3 van de Top 100 logistiek dienstverleners 2017. De jaarlijkse lijst wordt al jarenlang gesierd door DHL als onbetwiste nummer 1 gevolgd door DB Schenker op positie 2. Het Amerikaanse XPO Logistics is uit de top-3 gevallen en staat nu op plaats 4.

 

De Top 100 logistiek dienstverleners is het jaarlijkse terugkerende onderzoek van Logistiek.nl en Buck Consultants International. De lijst geeft een compleet overzicht van de belangrijkste partijen in de Nederlandse logistieke contractmarkt, gerangschikt op het aantal vaste logistieke medewerkers in Nederland.

 

Wie staat er in de Top-10?

De top-3 van logistiek dienstverleners in de contractlogistiek, groupage en distributie in Nederland bestaat geheel uit bedrijven met een Duitse moeder: DHL, DB Schenker en Kuehne + Nagel.
 

Nieuwkomer in Top-10

Verder is Arvato de enige nieuwkomer in de top-10. Dit eveneens Duitse bedrijf profiteerde van de toename van Amerikaanse en Aziatische interesse voor distributie van hi-tech producten in Nederland. Arvato opende in Limburg een nieuw distributiecentrum in 2016, en de toenemende vaste werkgelegenheid zorgde ervoor dat Arvato in de top-10 is beland. Dit gaat ten koste van Bakker Logistiek, dat onder meer vanwege het afstoten van de diepvries activiteiten eind 2016 uit de top-10 wegvalt.
 
De top-10 bestaat hiermee weer geheel uit dochterbedrijven van buitenlandse moederorganisaties, uit Duitsland (5x), de USA (3x), Denemarken en Nieuw-Zeeland. Opmerkelijk, want de nummers 11 t/m 18 na deze top-10 zijn juist bedrijven die in Nederlandse handen zijn.
 

Minder overnames, meer ruimte voor ondernemerschap

Er zijn opvallend weinig spectaculaire verschuivingen in de Top-100 van 2017. Dat komt volgens Kees Verweij, partner bij Buck Consultants International en nauw betrokken bij het jaarlijkse onderzoek, mede omdat er in 2016 minder grotere bedrijfsovernames en bedrijfsbeëindigingen waren dan in de jaren ervoor. “Logistiek dienstverleners zagen en grepen meer kansen in de markt, voornamelijk door de steeds beter lopende Nederlandse economie in combinatie met de nog steeds lage dieselprijs. Er is meer vraag naar vooral nationale transport en opslag, zeker ook onder impuls van de snel groeiende interneteconomie.”

 

Bron: logistiek.nl

 Over IXOLUTION

 

Europees marktleider in transportsoftware

 

Intelligente IT-oplossingen bieden waarmee vervoerders en logistieke dienstverleners hun productiviteit kunnen verhogen en sneller kunnen groeien. Dat is het doel van IXOLUTION, Europees marktleider op het gebied van innovatieve software voor internationaal en intermodaal transport. Wij leveren en implementeren een standaard softwareproduct voor de operationele processen. Transportsoftware die zich ruimschoots heeft bewezen. Bovendien biedt IXOLUTION een hoge mate van service en betrokkenheid bij de ondersteuning en verdere ontwikkeling van uw systeem. Onze werkwijze is flexibel, persoonlijk en betrokken.

 

Op 1 januari 2013 is IXOLUTION voortgekomen uit een management buy-out waarbij de IXSuite-activiteiten van de Groeneveld Groep zijn geprivatiseerd. IXOLUTION is zodoende een jonge speler met een volwassen product. Met een toegewijd team van IT-specialisten en experts op het gebied van transport en logistiek staan wij dagelijks klaar voor een klantenbestand van zo’n 60 logistieke dienstverleners en transportbedrijven.

 

Wij werken vanuit twee vestigingen: in Nederland (Zwijndrecht) en Duitsland (Nettetal-Kaldenkirchen).

Slimme, innovatieve Solutions

 

IXOLUTION biedt een geïntegreerd softwarepakket voor nationaal en internationaal transport, intermodaal, multimodaal en synchromodaal: IXSuite. IXSuite bestaat uit het TMS IXTransportOperator en de applicaties IXTerminalOperator en IXRailOperator.

 

Als klant maakt u gebruik van één database, één infrastructuur en één applicatie. Dat heeft voordelen:

- automatische informatie-uitwisseling

- gegevens hoeven maar op één plaats te worden ingevoerd

- u heeft inzicht in de hele operatie.

 

Intelligent systeem, actueel inzicht in uw logistieke processen

Het unieke van onze transportsoftware is de combinatie van de eigenschappen mobiliteit-onafhankelijk, procesgestuurd en gebaseerd op open architectuur. Dat maakt het tot een intelligent systeem waarmee u steeds actueel inzicht heeft in uw logistieke processen. Zodoende kunt u flexibel inspelen op veranderingen op de weg, het spoor of het water, maar ook op (nieuwe) vragen en wensen van uw klanten. Met de software van IXOLUTION kunt u tegelijkertijd kosten besparen en de tevredenheid van uw klanten vergroten.

 

Helpen uw doelen te bereiken

Met IXSuite ondersteunen we vervoerders en logistieke dienstverleners om hun doelen te bereiken. De IXSuite helpt u om uw bedrijfsprocessen te optimaliseren zodat u flexibel, efficiënt en duurzaam kunt werken. Met onze innovatieve software kunt u het rendement op uw investering (ROI) verbeteren, efficiënter werken, slimmer plannen, papierloos werken en ‘lean and green’ ondernemen. De software van IXOLUTION is onafhankelijk van modaliteit inzetbaar. Daarmee is het een prima hulpmiddel als u de overstap wilt maken naar intermodaal transport, bijvoorbeeld als u meer vracht per trein en schip gaat vervoeren en minder via de weg. 

 

Bewezen effectief, solide en innovatief

De IXSuite is een bestaand, web gebaseerd softwarepakket dat zich in de praktijk heeft bewezen als een effectief hulpmiddel voor de sector transport en logistiek. De applicaties zijn ontwikkeld op basis van open platforms en kunnen gemakkelijk en volledig worden geïntegreerd in uw eigen systemen. De onderliggende technieken Oracle en Java worden wereldwijd ondersteund. U kunt rekenen op een solide product dat zich steeds vernieuwt. Regelmatig verschijnen er nieuwe versies en releases op basis van nieuwe technologische ontwikkelingen en vragen uit de markt.

Nieuws

Uit de laatste conjunctuurenquête van Transport en Logistiek Nederland (TLN) blijkt de Nederlandse transportondernemers het drukker hebben dan ooit. Onder andere door de aantrekkende economie bereikt de bedrijvigheid in de transportsector het hoogste punt in 6 jaar. Daar zit echter ook een... lees meer