Bij de SITL, gisteren (14-03-2017) in Parijs, is TransFollow begonnen met het uitrollen van de eerste nationale digitale vrachtbrieven in Frankrijk en Spanje.

 

De lancering volgt op de succesvolle inzet van de grensoverschrijdende e-CMR vorige maand, die werd vergemakkelijkt door TransFollow en gecoördineerd door IRU leden FNTR (Fédération Nationale des Transports Routiers) en de ASTIC (Asociación de Transporte Internacional por Carretera)

 

De nationale vrachtbrieven worden gebruikt voor 65 procent van de bijna twee miljard gereden tonkilometers, uitgevoerd door Europese vervoerders elk jaar in heel Europa. In Spanje vertegenwoordigt de nationale vrachtbrief 65 procent van het goederenvervoer over de Spaanse vervoerders. In Frankrijk staat de nationale vrachtbrief voor een nog groter percentage van meer dan 90 procent.

 

IRU Secretaris-Generaal, Umberto de Pretto heeft het volgende er over te zeggen:

"Met de digitalisering van zowel nationale als grensoverschrijdende vrachtbrieven, staan wij echt aan het begin van de transformatie in het vervoer. We kijken er naar uit om meer segmenten te schakelen naar digitale systemen en nieuwe lanceringen in andere landen de komende maanden. De digitale vrachtbrieft brengt meer efficiëntie en transparantie. "

 

Hetzelfde als de TransFollow e-CMR stelt de nationale nota vervoerders instaat informatie elektronisch op te slaan in logistieke rapporten en gegevens uit te wisselen in real time via een mobiele telefoon of tablet. De tijdige registratie van gegevens betekent dat agentschappen onmiddelijk informatie ontvangen over de goederen die worden vervoerd. Elke gewenste vervolgactie gebeurt sneller en tegen lagere kosten.

 

De rendementen van digitaal faciliteren zorgen voor baanbrekende innovaties zoals autonome voertuigen. Ook de overgang naar digitale documenten vermindert de milieu-impact van de wereldwijde handel door het stroomlijnen van processen, minder papier en het minimaliseren van archivering eisen.

 

Vertaald van uit bron: TransFollowOver IXOLUTION

 

Europees marktleider in transportsoftware

 

Intelligente IT-oplossingen bieden waarmee vervoerders en logistieke dienstverleners hun productiviteit kunnen verhogen en sneller kunnen groeien. Dat is het doel van IXOLUTION, Europees marktleider op het gebied van innovatieve software voor internationaal en intermodaal transport. Wij leveren en implementeren een standaard softwareproduct voor de operationele processen. Transportsoftware die zich ruimschoots heeft bewezen. Bovendien biedt IXOLUTION een hoge mate van service en betrokkenheid bij de ondersteuning en verdere ontwikkeling van uw systeem. Onze werkwijze is flexibel, persoonlijk en betrokken.

 

Op 1 januari 2013 is IXOLUTION voortgekomen uit een management buy-out waarbij de IXSuite-activiteiten van de Groeneveld Groep zijn geprivatiseerd. IXOLUTION is zodoende een jonge speler met een volwassen product. Met een toegewijd team van IT-specialisten en experts op het gebied van transport en logistiek staan wij dagelijks klaar voor een klantenbestand van zo’n 60 logistieke dienstverleners en transportbedrijven.

 

Wij werken vanuit twee vestigingen: in Nederland (Zwijndrecht) en Duitsland (Nettetal-Kaldenkirchen).

Slimme, innovatieve Solutions

 

IXOLUTION biedt een geïntegreerd softwarepakket voor nationaal en internationaal transport, intermodaal, multimodaal en synchromodaal: IXSuite. IXSuite bestaat uit het TMS IXTransportOperator en de applicaties IXTerminalOperator en IXRailOperator.

 

Als klant maakt u gebruik van één database, één infrastructuur en één applicatie. Dat heeft voordelen:

- automatische informatie-uitwisseling

- gegevens hoeven maar op één plaats te worden ingevoerd

- u heeft inzicht in de hele operatie.

 

Intelligent systeem, actueel inzicht in uw logistieke processen

Het unieke van onze transportsoftware is de combinatie van de eigenschappen mobiliteit-onafhankelijk, procesgestuurd en gebaseerd op open architectuur. Dat maakt het tot een intelligent systeem waarmee u steeds actueel inzicht heeft in uw logistieke processen. Zodoende kunt u flexibel inspelen op veranderingen op de weg, het spoor of het water, maar ook op (nieuwe) vragen en wensen van uw klanten. Met de software van IXOLUTION kunt u tegelijkertijd kosten besparen en de tevredenheid van uw klanten vergroten.

 

Helpen uw doelen te bereiken

Met IXSuite ondersteunen we vervoerders en logistieke dienstverleners om hun doelen te bereiken. De IXSuite helpt u om uw bedrijfsprocessen te optimaliseren zodat u flexibel, efficiënt en duurzaam kunt werken. Met onze innovatieve software kunt u het rendement op uw investering (ROI) verbeteren, efficiënter werken, slimmer plannen, papierloos werken en ‘lean and green’ ondernemen. De software van IXOLUTION is onafhankelijk van modaliteit inzetbaar. Daarmee is het een prima hulpmiddel als u de overstap wilt maken naar intermodaal transport, bijvoorbeeld als u meer vracht per trein en schip gaat vervoeren en minder via de weg. 

 

Bewezen effectief, solide en innovatief

De IXSuite is een bestaand, web gebaseerd softwarepakket dat zich in de praktijk heeft bewezen als een effectief hulpmiddel voor de sector transport en logistiek. De applicaties zijn ontwikkeld op basis van open platforms en kunnen gemakkelijk en volledig worden geïntegreerd in uw eigen systemen. De onderliggende technieken Oracle en Java worden wereldwijd ondersteund. U kunt rekenen op een solide product dat zich steeds vernieuwt. Regelmatig verschijnen er nieuwe versies en releases op basis van nieuwe technologische ontwikkelingen en vragen uit de markt.

Nieuws

Uit de laatste conjunctuurenquête van Transport en Logistiek Nederland (TLN) blijkt de Nederlandse transportondernemers het drukker hebben dan ooit. Onder andere door de aantrekkende economie bereikt de bedrijvigheid in de transportsector het hoogste punt in 6 jaar. Daar zit echter ook een... lees meer