Nederlandse exporteurs rekenen voor dit jaar bijna 10 procent meer export dan vorig jaar. Daarmee blijft het vertrouwen van de branche hooggespannen.
 
Dat blijkt uit de jaarlijkse, grote enquête van kredietverzekeraar Atradius en brancheorganisatie Evofenedex. De organisatie presenteren vandaag het volledige rapport Trends in Export 2017  in de Woonindustrie in Nieuwegein.
 

Export viel tegen

Afgelopen jaar gingen de exporteurs ook al uit van ongeveer een tiende meer uitvoer. Die verwachting werd  niet waargemaakt, aangezien hun export volgens het rapport met slechts 6 procent aandikte. “Ontwikkelingen als de brexit en de verkiezing van president Donald Trump in de Verenigde Staten zorgen voor onrust op afzetmarkten”, zo constateren de onderzoekers, die in totaal 5800 exporteurs hebben ondervraagd.
 
Bron: Afbeelding
 

Export Groot Brittannië

Groot-Brittannië, vorig jaar nog een van de belangrijkste groeimarkten, staat in 2017 voor het eerst in de top 5 van landen waarvoor de grootste afname van de exportomzet wordt verwacht. Grootste tegenvallers zijn dit jaar verder waarschijnlijk de conflictstaten Oekraïne, Turkije en Egypte.
 

Export VS positief

Met betrekking tot de VS blijft de stemming vooralsnog positief. Ook van Duitsland en Canada wordt weer relatief veel extra exportomzet verwacht.
 

Nieuwe markten

Uit het onderzoek blijkt tevens dat vorig jaar voor het eerst minder dan 40 procent van de respondenten nieuwe markten hebben betreden. Verder gaf een ruime meerderheid van de exporteurs aan veel heil te zin in het afsluiten van handelsakkoorden om de groei te blijven stimuleren. Zo is men positief over CETA, het nieuwe handelsakkoord tussen de Europese Unie en Canada.
 


Over IXOLUTION

 

Europees marktleider in transportsoftware

 

Intelligente IT-oplossingen bieden waarmee vervoerders en logistieke dienstverleners hun productiviteit kunnen verhogen en sneller kunnen groeien. Dat is het doel van IXOLUTION, Europees marktleider op het gebied van innovatieve software voor internationaal en intermodaal transport. Wij leveren en implementeren een standaard softwareproduct voor de operationele processen. Transportsoftware die zich ruimschoots heeft bewezen. Bovendien biedt IXOLUTION een hoge mate van service en betrokkenheid bij de ondersteuning en verdere ontwikkeling van uw systeem. Onze werkwijze is flexibel, persoonlijk en betrokken.

 

Op 1 januari 2013 is IXOLUTION voortgekomen uit een management buy-out waarbij de IXSuite-activiteiten van de Groeneveld Groep zijn geprivatiseerd. IXOLUTION is zodoende een jonge speler met een volwassen product. Met een toegewijd team van IT-specialisten en experts op het gebied van transport en logistiek staan wij dagelijks klaar voor een klantenbestand van zo’n 60 logistieke dienstverleners en transportbedrijven.

 

Wij werken vanuit twee vestigingen: in Nederland (Zwijndrecht) en Duitsland (Nettetal-Kaldenkirchen).

Slimme, innovatieve Solutions

 

IXOLUTION biedt een geïntegreerd softwarepakket voor nationaal en internationaal transport, intermodaal, multimodaal en synchromodaal: IXSuite. IXSuite bestaat uit het TMS IXTransportOperator en de applicaties IXTerminalOperator en IXRailOperator.

 

Als klant maakt u gebruik van één database, één infrastructuur en één applicatie. Dat heeft voordelen:

- automatische informatie-uitwisseling

- gegevens hoeven maar op één plaats te worden ingevoerd

- u heeft inzicht in de hele operatie.

 

Intelligent systeem, actueel inzicht in uw logistieke processen

Het unieke van onze transportsoftware is de combinatie van de eigenschappen mobiliteit-onafhankelijk, procesgestuurd en gebaseerd op open architectuur. Dat maakt het tot een intelligent systeem waarmee u steeds actueel inzicht heeft in uw logistieke processen. Zodoende kunt u flexibel inspelen op veranderingen op de weg, het spoor of het water, maar ook op (nieuwe) vragen en wensen van uw klanten. Met de software van IXOLUTION kunt u tegelijkertijd kosten besparen en de tevredenheid van uw klanten vergroten.

 

Helpen uw doelen te bereiken

Met IXSuite ondersteunen we vervoerders en logistieke dienstverleners om hun doelen te bereiken. De IXSuite helpt u om uw bedrijfsprocessen te optimaliseren zodat u flexibel, efficiënt en duurzaam kunt werken. Met onze innovatieve software kunt u het rendement op uw investering (ROI) verbeteren, efficiënter werken, slimmer plannen, papierloos werken en ‘lean and green’ ondernemen. De software van IXOLUTION is onafhankelijk van modaliteit inzetbaar. Daarmee is het een prima hulpmiddel als u de overstap wilt maken naar intermodaal transport, bijvoorbeeld als u meer vracht per trein en schip gaat vervoeren en minder via de weg. 

 

Bewezen effectief, solide en innovatief

De IXSuite is een bestaand, web gebaseerd softwarepakket dat zich in de praktijk heeft bewezen als een effectief hulpmiddel voor de sector transport en logistiek. De applicaties zijn ontwikkeld op basis van open platforms en kunnen gemakkelijk en volledig worden geïntegreerd in uw eigen systemen. De onderliggende technieken Oracle en Java worden wereldwijd ondersteund. U kunt rekenen op een solide product dat zich steeds vernieuwt. Regelmatig verschijnen er nieuwe versies en releases op basis van nieuwe technologische ontwikkelingen en vragen uit de markt.

Nieuws

Uit de laatste conjunctuurenquête van Transport en Logistiek Nederland (TLN) blijkt de Nederlandse transportondernemers het drukker hebben dan ooit. Onder andere door de aantrekkende economie bereikt de bedrijvigheid in de transportsector het hoogste punt in 6 jaar. Daar zit echter ook een... lees meer