PORT INTEGRATOR

De module IXTransportOperator is voorzien van meerdere Portbase-koppelingen. Zo heeft het TMS systeem koppelingen met PSA en DP World in Antwerpen, met Portbase Interface in Rotterdam en met Dakosy in Hamburg. Dit is voornamelijk van toepassing voor Container Haulage (CH).

BOARDCOMPUTER KOPPELING

De software heeft een standaard koppeling met boardcomputers. Boardcomputerdata is hierdoor eenvoudig te gebruiken, enerzijds voor het plannen van ritten, anderzijds voor het aansturen van chauffeurs. Het TMS koppelt data uit externe gegevensbronnen aan de stamdata en hierin opgenomen berichten en opmerkingen.

EDI-KOPPELINGEN

IXTransportOperator is voorzien van een EDI-module waarmee gestandaardiseerd gegevens met platformen als Elemica en Transwide zijn uit te wisselen. Cidx en XML zijn daarbij de voorkeursformaten. Het TMS is eveneens standaard voorzien van EDI-interfaces met diverse rail- en ferrypartijen, zoals Cobelfret en Hupac.

Demo

Vraag een (online) demonstratie aan voor deze module.

Brochure

Vraag de brochure voor onder meer deze module aan.

Submodules

Liquid & bulk (LB)
Beheer en beheers vloeibare transport-, bulk- en volle ladingprocessen


IXTransportOperator Liquid & Bulk (LB) bedient logistieke ondernemers die actief zijn met eigen trailers en tanks. Het transport management systeem ondersteunt bij het beheren van vloeibare transport-, bulk- en volle lading processen. Ook is het TMS op maat gesneden voor deze specifieke activiteiten en helpt het gebruikers met berekeningen voor standaardroutes. Daarnaast geeft het handvatten voor intermodale transportafwikkeling.

Network distribution (ND)
Manage LTL en FTL distributieactiviteiten en combineer deze met multimodale kansen


IXTransportOperator Network Distribution (ND) is specifiek ontwikkeld voor logistiek dienstverleners welke zich richten op FTL, groupage en fijnmazige distributievervoer. Het transport management systeem (TMS) zorgt voor een optimale procesplanning van zowel volle als deelladingen. Het biedt de mogelijkheid iedere transportopdracht op te delen in trajecten welke vervolgens individueel of gegroepeerd toegewezen kunnen worden aan verschillende modaliteiten met als doel zo effectief en efficiënt mogelijk te opereren en de marges te optimaliseren.

Container haulage (CH)
Beheer containervervoer en houdt grip op multimodale keten


IXTransportOperator Container Haulage (CH) is speciaal ontwikkeld voor container transporteurs en helpt bij het plannen en beheren van containervervoer van en naar de haven. De module zorgt door middel van optionele koppelingen met Portbase, DP World en PSA voor minimale wachttijden bij de Rotterdamse en Antwerpse havens. De module geeft de mogelijkheid de haven met het achterland te verbinden door het toepassen van verschillende modaliteiten. Dit alles met als doel het materieel zo efficiënt mogelijk in te zetten en de marges te optimaliseren.

Boven