Met enige regelmaat zullen wij u meenemen achter de schermen bij IXOLUTION. Wie zijn wij, wat doen wij en wat betekenen wij voor u? Vandaag aan de beurt is Marcus van Arenthals.

 

Marcus van Arenthals werkt in vergelijking tot andere collega’s nog maar kort voor IXOLUTION, sinds oktober 2016 om precies te zijn. Hij is erg enthousiast over zijn werk en verwacht nog lang te blijven.

 

Marcus is vader van 2 jongens met de leeftijden van 8 & 13 jaar. Zoals je dan ook verwacht spendeert hij heel veel tijd met ze. Zijn vrijetijd is precies het tegenovergestelde van zijn loopbaan, niks is ingepland en alles is spontaan. Daarnaast houdt hij zich graag bezig met tuinieren en koken.

 

Klein, maar leuk feitje over Marcus. Hij is adellijk verwant en zijn stamboom gaat dan ook terug tot 1060. Iets wat hij zelf heeft onderzocht.

 

 

1. Wat is je functie en waar ben jij verantwoordelijk voor?

“Binnen IXOLUTION ben ik Senior Business Consultant en naast de algemene consultancy, voornamelijk verantwoordelijk voor IXBizzi.”

 

 

2. Hoe ben je bij IXOLUTION terecht gekomen?

“In oktober 2016 ben ik in dienstgetreden bij IXOLUTION na 21 jaar voor Speksnijder te hebben gewerkt. Bij Speksnijder heb ik diverse functies doorlopen waarvan de laatste 7 jaar als ICT manager.”

 

“Sinds 2010 maakt men bij Speksnijder, met volle tevredenheid, gebruik van het TMS van IXOLUTION. Het viel mij op dat IXOLUTION zich niet als leverancier positioneert, maar als partner. Door deze nauwe samenwerking hebben wij elkaars krachten kunnen bundelen en zo hun TMS verder ontwikkeld.”

 

“In 2014 werd Speksnijder overgenomen door Stef, een grote LDV uit Frankrijk. Kort daarna besloot ik mijn eigen weg te gaan. Door het goede contact wat ik in de jaren daarvoor met IXOLUTION heb onderhouden kwam ik al snel bij hun terecht en ben zodoende in oktober 2016 in dienst getreden.”

 

 

3. Wat beteken jij voor onze klanten?

“Vanuit mijn ruime praktijkervaring heb ik aan een half woord genoeg om mijn gesprekpartner te begrijpen. Dit geldt ook andersom. Omdat ik meestal dezelfde taal spreek als mijn gesprekpartner, begrijpen zij mij ook snel. Hierdoor lopen gesprekken vaak plezierig en zorgt dit ervoor dat ik makkelijk met hen kan meedenken met het zoeken naar een oplossing voor hun vraagstuk. Door mijn diepgaande technische- en productkennis van IXBizzi ben ik in staat om mijn klanten een gepaste oplossing te bieden voor hun vraagstuk.”

 

 

4. Wat is de grootste uitdaging in jouw functie?

“Door mijn klanten te helpen zoeken naar een oplossing van hun vraagstuk. Iedere klant is anders en heeft een ander vraagstuk, en heeft daarop aansluitend een andere oplossing nodig. Dit geeft de grootste uitdaging.”

 

 

5. Wat maakt werken bij IXOLUTION zo leuk?

“Het is een kleine, leuke club van gewone mensen. Geen kapsones, beide benen op de grond en gewoon hard werken. Doordat het een platte organisatie is en de lijnen kort zijn is het contact goed met iedereen binnen de organisatie.”

 

 

6. IXBizzi, waar jij verantwoordelijk voor bent, vertel er eens wat over!

“IXBizzi staat voor IXOLUTION Business Intelligence en heeft een standaard dashboard wat inzicht geeft in financiële en operationele KPI’s zoals omzet, kosten, tijdigheid, lege en volle kilometers, klanten, routes en leveranciers. Het dashboard is op desktop/laptop, tablet of smartphone beschikbaar dus uitermate geschikt voor de mobiele workforce.”Over IXOLUTION

 

Europees marktleider in transportsoftware

 

Intelligente IT-oplossingen bieden waarmee vervoerders en logistieke dienstverleners hun productiviteit kunnen verhogen en sneller kunnen groeien. Dat is het doel van IXOLUTION, Europees marktleider op het gebied van innovatieve software voor internationaal en intermodaal transport. Wij leveren en implementeren een standaard softwareproduct voor de operationele processen. Transportsoftware die zich ruimschoots heeft bewezen. Bovendien biedt IXOLUTION een hoge mate van service en betrokkenheid bij de ondersteuning en verdere ontwikkeling van uw systeem. Onze werkwijze is flexibel, persoonlijk en betrokken.

 

Op 1 januari 2013 is IXOLUTION voortgekomen uit een management buy-out waarbij de IXSuite-activiteiten van de Groeneveld Groep zijn geprivatiseerd. IXOLUTION is zodoende een jonge speler met een volwassen product. Met een toegewijd team van IT-specialisten en experts op het gebied van transport en logistiek staan wij dagelijks klaar voor een klantenbestand van zo’n 60 logistieke dienstverleners en transportbedrijven.

 

Wij werken vanuit twee vestigingen: in Nederland (Zwijndrecht) en Duitsland (Nettetal-Kaldenkirchen).

Slimme, innovatieve Solutions

 

IXOLUTION biedt een geïntegreerd softwarepakket voor nationaal en internationaal transport, intermodaal, multimodaal en synchromodaal: IXSuite. IXSuite bestaat uit het TMS IXTransportOperator en de applicaties IXTerminalOperator en IXRailOperator.

 

Als klant maakt u gebruik van één database, één infrastructuur en één applicatie. Dat heeft voordelen:

- automatische informatie-uitwisseling

- gegevens hoeven maar op één plaats te worden ingevoerd

- u heeft inzicht in de hele operatie.

 

Intelligent systeem, actueel inzicht in uw logistieke processen

Het unieke van onze transportsoftware is de combinatie van de eigenschappen mobiliteit-onafhankelijk, procesgestuurd en gebaseerd op open architectuur. Dat maakt het tot een intelligent systeem waarmee u steeds actueel inzicht heeft in uw logistieke processen. Zodoende kunt u flexibel inspelen op veranderingen op de weg, het spoor of het water, maar ook op (nieuwe) vragen en wensen van uw klanten. Met de software van IXOLUTION kunt u tegelijkertijd kosten besparen en de tevredenheid van uw klanten vergroten.

 

Helpen uw doelen te bereiken

Met IXSuite ondersteunen we vervoerders en logistieke dienstverleners om hun doelen te bereiken. De IXSuite helpt u om uw bedrijfsprocessen te optimaliseren zodat u flexibel, efficiënt en duurzaam kunt werken. Met onze innovatieve software kunt u het rendement op uw investering (ROI) verbeteren, efficiënter werken, slimmer plannen, papierloos werken en ‘lean and green’ ondernemen. De software van IXOLUTION is onafhankelijk van modaliteit inzetbaar. Daarmee is het een prima hulpmiddel als u de overstap wilt maken naar intermodaal transport, bijvoorbeeld als u meer vracht per trein en schip gaat vervoeren en minder via de weg. 

 

Bewezen effectief, solide en innovatief

De IXSuite is een bestaand, web gebaseerd softwarepakket dat zich in de praktijk heeft bewezen als een effectief hulpmiddel voor de sector transport en logistiek. De applicaties zijn ontwikkeld op basis van open platforms en kunnen gemakkelijk en volledig worden geïntegreerd in uw eigen systemen. De onderliggende technieken Oracle en Java worden wereldwijd ondersteund. U kunt rekenen op een solide product dat zich steeds vernieuwt. Regelmatig verschijnen er nieuwe versies en releases op basis van nieuwe technologische ontwikkelingen en vragen uit de markt.

Nieuws

Uit de laatste conjunctuurenquête van Transport en Logistiek Nederland (TLN) blijkt de Nederlandse transportondernemers het drukker hebben dan ooit. Onder andere door de aantrekkende economie bereikt de bedrijvigheid in de transportsector het hoogste punt in 6 jaar. Daar zit echter ook een... lees meer